Wanneer is voor het laatst uw dak geïnspecteerd? Bij veel huizenbezitters is dit lang geleden, of zelfs nooit gedaan. Ik kom vaak lekkages en dakschades tegen die met een dakinspectie in een eerder stadium opgespoord of zelfs voorkomen hadden kunnen worden.
Tegenwoordig zijn veel huizen goed geïsoleerd, een lekkage is daardoor soms pas in een laat stadium vanuit de woning zichtbaar door bijvoorbeeld kringen of schimmel aan het plafond. De dakproblemen zijn dan vaak al lange tijd aanwezig waarbij schade aan het dak is ontstaan.

Uw dak heeft onder invloed van weersomstandigheden en slijtage veel te verduren. Door het regelmatig laten inspecteren van uw dak kunt u onverwachte schade en kosten voorkomen en verlengt u de levensuur van uw dak.

Als particulier kunt u in de veel gevallen voordelig gebruik maken van mijn Dak-APK waarbij ik een inspectie aan uw dak en klein onderhoud uitvoer, en het dak controleer op lekkage.

Punten bij de dakinspectie

  • De staat van de draagconstructie van het dak
  • De wind- en weerbestendigheid van uw dak
  • Beschadigingen in dakbedekking, dakpannen en afwerking
  • Losse naden van het dakleer en dakbedekking
  • Algen- en plantengroei
  • De afwatering van uw dak
  • De staat van goten en afvoer

Wist u dat?

Als u een beroep doet op uw verzekering bij lekkage of dakschade zal de verzekering vaak alleen uitkeren als er aantoonbaar regelmatig een inspectie of onderhoud aan het dak geweest is.

Het verstandig is om een inspectie aan het dak te laten uitvoeren bij de aan- of verkoop van een woning. Zo is er gelijk duidelijkheid bij alle partijen over de staat van het dak en komt niemand voor verrassingen te staan. Een uitgebreid technisch rapport kan op aanvraag voor u worden opgemaakt.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Binnen de regio Zoetermeer en omstreken (zie verzorgingsgebied) help ik u graag bij het inspecteren van uw dak. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.