Dakonderhoud is iets wat regelmatig vergeten wordt.  En dat is jammer. Want door regelmatig uw dak te (laten) onderhouden voorkomt u lekkage en andere ongemakken.

Onder dakonderhoud versta ik alle klussen en werkzaamheden aan uw dak die met enige regelmaat aan uw dak moeten worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het schoonmaken van de goot en de regenpijp, het verwijderen van aangroeiend groen en mos en het controleren van de verbinding van de dakrand en de kozijnen van een dakraam. Dit onderhoud kunt u natuurlijk zelf doen. Of u kunt het overlaten aan mij. Een ervaren dakdekker die dit dagelijks doet, die daar de juiste gereedschappen en materialen voor heeft.

Bij het dakonderhoud door mij zijn kleine reparaties aan het dak die direct verholpen kunnen worden inbegrepen, deze breng ik niet in rekening. Aanvullende werkzaamheden voer ik indien gewenst in overleg met u uit. Natuurlijk verleen ik zoals altijd op volledig door mij uitgevoerde dakwerken 10 jaar garantie.

Met een dak dat regelmatig onderhouden wordt voorkomt u onverwachte problemen. Kleine gebreken worden op tijd gesignaleerd en verholpen. Ik maak bijvoorbeeld vaak mee dat de wortels van mos en ander groen de dakbedekking hebben beschadigd. Zonde!

Aandachtspunten dakonderhoud

  • Schoonmaken en ontstoppen van dakgoten, regenpijpen en waterafvoer
  • Reinigen dak, daklijsten, boeiborden en afvoeren vuil en afval
  • Direct kosteloos uitvoeren van kleine reparaties
  • Verwijderen van mos en aangroei planten van het dak
  • Controleren en aanzetten van loodwerk

Wist u dat?

Klein onderhoud zit net als een dakinspectie inbegrepen in de DAK-APK. Een speciale dienst voor particulieren in Zoetermeer en omgeving waarbij ik voor een voordelig tarief uw dakzorgen uit handen neem Kijk voor meer informatie op de speciale actiepagina.